sobota 24. srpna 2013

Jak vylepšit pleť pomocí mléka

   Myslím, že je v tomto případě celkem jedno, jestli máte suchou nebo mastnou pleť, jestli bojujete se známkami stárnutí a nebo prostě jen chcete nějaký přírodní prostředek, který vám pleť vyčistí a zhydratuje. Možná vás to překvapí, ale jeden z nejlepších prostředků, kterým svou pleť můžete hýčkat, máte ve své lednici:-) Mléko a i ostatní mléčné produkty jako jogurt, zakysaná smetana, tvaroh apod. vám můžou pomoci při vylepšování pleti:-)
   Mléko je pro pleť skvělé, jelikož obsahuje vitamín B, D, je velmi bohaté na vitamín E (který je velmi účinný v boji proti vráskám a který pomáhá zjemňovat pleť - to přece věděla už Kleopatra), dále obsahuje i tuky, které pomáhají vyčistit pleť od nečistot rozpustných v tuku. Důležitou složkou je rovněž kyselina mléčná. Ta má hydratační, antibakteriální a protizánětlivé účinky. Z toho důvodu bývá tato kyselina často zastoupena v přípravcích proti akné a v přípravcích na mastnou a smíšenou pleť. Aby toho nebylo málo, tak kyselina mléčná je přirozený exfoliant, tzn. pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky a napomáhá regeneraci pleti. Urychluje totiž mikrocirkulaci pokožky a obnovu buněk. Dále pomáhá obnovovat ochranný kožní film.
   No není to skvělé, že jedna naprosto jednoduchá ingredience obsahuje tolik látek prospěšných pro pleť?


A teď jak s tím naložit....

Mléko se dá použít pro každodenní čištění pleti následovně:

Pokud na sobě máte make-up, odličte se.
Navlhčete pleť vodou - příjemně teplou.
Vezměte čistý odličovací tampónek a namočte jej do mléka.
Vmasírujte mléko jemně do pokožky obličeje včetně očního okolí (to jen velmi jemně přetřete.)
Důkladně opláchněte obličej vodou - zase vám příjemně teplou.
Na vlhký obličej naneste krém a pokračujte jak jste zvyklé.

Samy okamžitě uvidíte, že pleť je projasněná, osvěžená a jemná:-) Postupem času (u každého je to asi jinak, u mně to bylo cca po týdnu) uvidíte, že vaše póry už nejsou tak ucpané a pupínky se hojí:-)

Tip:
Fajnšmekři mohou v mléku rozpustit malou lžičku (cca na čtvrt hrníčku) mořské soli - obohatíte pleť navíc i o nějaké ty minerály:-)

Upozornění:
Pokud jste alergičtí na mléko, sami uvažte, zda je tohle pro vás vhodné, případně vyzkoušejte nejdříve na zápěstí, jestli pokožka nebude podrážděná. Pokud bude, můžete vyzkoušet sójové mléko:-)

3 komentáře:

  1. supééér! Mockrát děkuji za tip. Už asi 2 týdny používám pouze mlíko a pleť mám nehorázně jemnou a černé tečky jsou skoro fuč! Páááni, mockrát děkuju!!! Nemáš ještě nějaké super tipy? Budu sledovat tvůj blog. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, skvěle, že jsi spokojená! :-) Vím, že spousta lidí si ťuká na čelo, když vidí podobné rady. Já se řídím tím, že zkusím a vidím sama na sobě:-) A pak o tom případně napíšu, pokud to funguje:-) Zároveň nehodlám psát o ničem, co bych sama nezkusila, i na to už jsem kolikrát narazila, že někdo si dal na blog recept na něco a v praxi to bylo buď neproveditelné a nebo to potřebovalo nějak poladit:-)
      Jasně, tipů mám víc, budou postupně přibývat, jak bude čas:-)

      Vymazat
  2. Ahoj :) moc děkuju za tip, od včera používám mléko a hned jsem cítila, jak je pleť jemnější :) zajímal by mě recept na domácí krém na obličej. Fandím ti! :-)

    OdpovědětVymazat